Recenzie M.C.C.-Misterul crimei fără cadavru

Bună tuturor!Am terminat cărțulia aceasta Duminică,dar cu toată zăpăceala de azi n-am avut cuvinte de publicat.Iertați-mi întârzierea.Așadar am citit încă o carte de celebra Agatha Christie.
Părerea mea poartă o intensă luptă.Pe de o parte am bănuit-bătă-mă să mă bată norocul-criminalul,am simțit că el e,dar până în ultima clipă am sperat că bănuiala mea să nu fie întemeiată.Pe de altă parte cred că contextul este senzațional.
Autenticitatea cărții stă TOCMAI în contextul psihologic și emotițional.Personajul principal este o tânără orfană,crescută de o mătușă din partea mamei sale care a murit la scurtă vreme după apariția ei pe lume.Tatăl său,un maior s-a recăsătorit,dar acest mariaj nu a ținut mult,din cauză că soția a plecat sau a dispărut in împrejurări dubioase.
Acestă tânără ,proaspăt căsătorită este dornică să-și întocmească un camin.Găsește o casă veche care o percepe ca pe ”acasă”.Dar atmosfera fugitivă o inspăimântă cumplit.
Ca urmare a unei reacții instinctive apelează la Jane Marple cunoscută ca Miss Marple pentru a o ajuta.
Bien.Șirul de evenimente ce se succed e uluitor,înăbușitor,minunat.Vorba ce se aplică la mare parte din cărțile scrise de A.C. este ”Roata morii se învărtește și Agatha Christie te chinuiește”.
Mi-a plăcut foarte mult,în ciuda intuiției mele care rareori greșeste.Nu vă lăsați păcăliți de faptul aparent că criminalul e previzibil.Dacă ați citit o carte de Regina Crimei bănuiți că este destul de greu de bănuit,dacă ați citit cinci aveți convingerea că nu e deloc ușor,dacă ați citit zece puteți jura că Agatha Christie vă torturează.

Lectură plăcută și recomand cartea din toată mintea mea zăpăcită.

P.S.Nota mea e 12/10.Mai vreau!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s