Recenzie Musafirul nepoftit de ”Regina Crimei”

Această carte este printre puținele pe care le-am citit în format PDF.Am ales-o fiindcă doream ceva mai inedit și pentru numărul mic de pagini în conformitate cu formatul acesteia.Titlul ”Musafirul nepoftit” mi s-a părut intrigant.Ce ar căuta unul într-o carte de Agatha Christie.Mi s-a părut puțin nelalocul său,dar am ajuns la concluzia ca titlul este extrem de subiectiv și foarte frumos.
Cartea e un periplu excepțional între diverși criminali.Agatha Christie încă odată m-a lăsat ca vai de capul meu,căci vă mărturisesc că la final am scăpat cartea din până.
De ce?Nici eu nu știu bine. Cred că IAR am făcut enorma greșeala de a o subestima pe Regina Crimei,căreia îi sunt o mare fană.
Agatha Christie te joacă pe degete.Îți prezintă o atmosfera tristă,sumbră și banală.Ai crezut,atunci ești ca și mort.Și eu am crezut…
Am devorat-o.Am crezut ca ucigașul lui Richard este chiar el,dar nu.N-am anticipat deznodământul nici o clipă.
Am considerat ca fiind ”principal„ tânăra soție a decedatului,dar uite că e sau poate nu?Din păcate mă repet când spun că a fost o cursă cu peste 50000 km/h.Începi să crezi încet-încet că criminalul e fiecare,deoarece fiecare ascunde ceva.Fiecare parcă știe ceva,dar nici că vrea a spune.
Te exasperează și cazi cu naivitate în cursa atent întinsă.Am citit câteva cărți  de  această strălucită scriitoare,dar face ce face și mă surprinde iar.
Recomand să-i fie citite cărțile în pauze,dacă nu vreți să vă apuce atacul de cord.Recomand această carte și în general Agatha Christie tocmai pentru că merită.Si ca să nu-mi mai bat gura de pomană merită fiindca merită și cuvintele sunt de prisos.
Și dacă cineva se trezește supărat pe ea și spune că-i previzibilă atunci să-i citească toate operele și după mai stăm de vorbă.
Nu există o anumita categorie de vârstă.Oricine și oricând o poate lectura tocmai pentru originalitatea seculară și lipsa violenței și descrierilor macabre.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s